Yasri Khan (MP).
Yasri Khan (MP) lämnar politiken efter kritik. Foto: TT och Kawtar Chibli

Politikern Yasri Khan vägrar skaka hand med kvinnor

Yasri Khan från Miljöpartiet vägrar att ta kvinnor i hand när han hälsar. Nu har Yasri Khan fått kritik för det och han missar ett viktigt politiskt jobb.

Klicka om du vill läsa mer

Igår, tisdag, sände TV4 en intervju med Yasri Khan. Då vägrade han att skaka hand med den kvinnliga reportern.

Yasri Khan säger att han inte vill ha för nära kroppslig kontakt med främmande kvinnor. Han säger att det beror på hans muslimska religion.

Hård kritik

Nu har Yasri Khan fått kritik för att han vägrar att skaka hand med kvinnor. Många tycker att det är fel att behandla män och kvinnor på olika sätt.

Frågan är särskilt känslig eftersom Miljöpartiet kallar sig för ett feministiskt parti. Det betyder att de kämpar för rättvisa mellan män och kvinnor. Uasri khan menar att man kan kämpa för kvinnors rättigheter även om man inte vill ska hand med dem.

Yasri Khan hade förut chansen att få vara med i den grupp som styr Miljöpartiet. Men efter kritiken tackar han nu nej till jobbet i partistyrelsen.

Det går dåligt för Miljöpartiet

Nyligen tvingades en annan Miljöpartist bort från politiken. Det var Mehmet Kaplan som fick hård kritik. Efter kritiken slutade han sitt jobb som minister i regeringen.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista