Polis står bredvid regionaltåg i Tyskland.
1 av 2
En 17-åring gick till attack med yxa och kniv mot passagerare på ett regionaltåg. Foto: AP
En man med hjälm som jobbar för Räddningstjänsten på gatan. Bilden togs i samband med ingripandet mot knivattacken i Würzburg, Tyskland.
2 av 2
Flera människor skadades svårt efter en attack på ett tyskt tåg. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/AP/TT

En 17-åring högg människor med yxa på ett tåg

Det var vid 22-tiden på måndagskvällen som människor på ett tåg i Tyskland attackerades. De blev attackerade av en ung man med en yxa.

Klicka på texten för att läsa mer

Det var en 17-årig kille med yxa och kniv som skadade människor ombord på tåget. Minst fem personer skadades och två är väldigt allvarligt skadade. Många ombord på tåget blev också väldigt chockade av attacken.

17-åringen sköts ihjäl

Efter attacken på tåget försökte 17-åringen fly, men polisen hann ikapp och sköt mot honom så att han dog.

Tyska myndigheter säger att pojken kom till Tyskland för två år sen från landet Afghanistan. Han bodde på ett hem för ensamkommande barn tills för två veckor sedan, då han flyttades till en fosterfamilj.

Myndigheter undersöker nu om 17-åringen kan ha något med terrorgruppen IS att göra. Polisen har hittat en hemmagjord IS-flagga i pojkens rum. Det är osäkert om 17-åringen verkligen var med i IS, eller om det bara var något han ville vara, säger de tyska myndigheterna idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista