Hon slår precis till en boll.
Anna-Carin Ahlqvist spelar bordtennis med rullstol. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

Anna-Carin blev förälskad i de nya pingisborden

"Färgen är som ett karibiskt hav", säger bordtennisspelaren Anna-Carin Ahlquist
1:48 min

Imorgon, onsdag, börjar Paralympics och en av idrotterna där är att spela bordtennis i rullstol. Då ska de använda ett nytt slags bord. 

Klicka om du vill läsa mer

Bland annat har borden en ny färg som ska göra det lättare att se en studsande boll. Den svenska spelaren Anna-Carin Ahlqvist är väldigt nöjd
och känner sig nästan förälskad i de nya borden:

– Ha ha! Det ser ut som ett karibiskt hav. Ha ha! Det är en sådan vacker färg, grönblått. Kontrasten mellan den vita bollen och bordet blir fantastisk och även studsen. Det är färgen eller ytan på bordet som gör studsen ren. Jag är oerhört nöjd med kavalitén på bordet, säger Anna-Carin Ahlqvist.

Anna-Carin saknar känsel i armen

När Paralympics börjar på onsdag ska idrottare från olika delar av världen
tävla i många olika sporter. Och alla idrottarna har något slags funktionsnedsättning.

Anna-Carin Ahlqvist har sjukdomen MS som gör att hon får svårt att röra delar av kroppen. Men dessutom saknar hon känsel i den arm som hon spelar med:

– Jag har ingen touch. Ha ha! Det är ett inlärningsmönster helt enkelt. Det handlar om att nöta, nöta, nöta, för att få rätt vinkel på racket. Du måste tänka slaget, du måste se bollen och höra på studsen. Det finns andra sinnen som kompenserar och det krävs mycket tanke. Jag är inte alltid så snabb. Ha ha!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".