Sångaren i Sven-Ingvars har dött

2:18 min

Den kända artisten Sven-Erik Magnusson har dött. Han var med i bandet Sven-Ingvars där han både sjöng och spelade gitarr.

Redan som tonåring startade Sven-Erik Magnusson bandet Sven-Ingvars, tillsammans med kompisarna Ingvar Karlsson och Sven Svärd. Det var på 1950-talet hemma i Värmland och den värmländska dialekten kan höras i bandets låtar.

Spelade i nästan hela sitt liv

I mer än 60 år spelade och sjöng Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars. Men för några år sen fick han sjukdomen prostatacancer. Läkare lyckades först få bort cancern, men sen kom sjukdomen tillbaka.

Sven-Erik Magnusson blev allvarligt sjuk igen och nu i natt dog han.

Gav mycket glädje genom musiken

En artist som har spelat ungefär lika länge som Sven-Erik Magnusson är sångerskan Lill-Babs. Hon tycker att Sven-Erik Magnusson och hans musik har betytt mycket för Sverige:

– Han har betytt glädje, han har betytt så mycket. Han hade ju en fantastisk röst och de melodier han sjöng, han har hela sitt liv spridit sin musik och sin glädje till oss alla här i Sverige, säger Lill-Babs.

Sven-Erik Magnusson blev 74 år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista