En bok med ett rött hjärta på omslaget.
1 av 2
Boken som Annika Hansson har läst heter Ödesgudinnan på Salong d'Amour. Foto: Sveriges Radio.
Det är en närbild på en hand som klipper hår.
2 av 2
Frisören Angelika i boken vill inte bara göra sina kunder fina i håret, hon vill hitta kärleken åt dem också. Foto: Sofie Lind/ Sveriges Radio.

Lättläst men lite rörigt i bok om kärlek på Gotland

Hör vår bokrecensent Annika Hansson berätta om den lättlästa boken
2:12 min

Klartexts lyssnare Annika Hansson i Skåne har läst den nya lättlästa boken "Ödesgudinnan på Salong d'Amour".

Boken utspelar sig på Gotland, berättar Annika Hansson:

– Den handlar om en tjej som heter Angelika. Hon har en hårsalong som heter Salong d'Amour i Visby på ön Gotland. Och kunder som kommer dit klipper hon ju, men hon vill också gärna para ihop dem som hon tycker verkar passa ihop, säger Annika Hansson.

Både frisyrer och kärlek

I boken försöker alltså en frisör på Gotland att få vissa av sina kunder att bli kära i varandra. Och hon verkar vara ganska bra på att räkna ut vilka som kan passa för varann, säger Annika Hansson:

– Jo, hon har ju lyckats med ganska många, jag tror det var 43 par.

I boken får man följa frisören Angelika på en del äventyr, dessutom kanske det är hennes tur att bli kär den här gången.

Lättläst och rolig, men vem är vem?

Vår recensent Annika som har läst boken har en lätt utvecklingsstörning och autismspektrum-diagnos som gör att det kan vara svårt att läsa vanliga böcker. Därför var det bra att den här boken var lättläst och kul. Men samtidigt var den ganska rörig, tyckte Annika:

– Det var inga svåra ord i den. Det var lätt att läsa och den tog ju inte lång tid att läsa den. Men den var lite för hoppig och för många personer som var inblandade i den. Saker hände lite för snabbt i boken, tyckte jag, så att man blir: Jaha, vad är nu det för några? Det kunde tagits upp mer utav något eller några saker, inte så här många, säger Annika Hansson om boken "Ödesgudinnan på Salong d'Amour".

Boken är skriven av författaren Anna Jansson och omgjord till lättläst av Tomas Dömstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".