Martin har bakåtkammat hår och svart smink kring ögonen. Hans kläder är svarta. Linda har en svart kjol med korta armar. Hon ger Martin ett jättestort kuvert där det står "Funkismello". Martin har också fått en bukettblommor.
Martin Hagen skrev och sjöng vinnarlåten. Priset delades ut av artisten Linda Bengtzing. Foto: Mattias Klefbeck på Sveriges Radio.

Hård rocklåt vann Funkismello

1:48 min

Nu är det klart vem som vann årets final i Funkismello. Det blev sångaren Martin Hagen med sin låt "One of the million".

Funkismello är en av Sveriges största musiktävlingar för personer med funktionsnedsättning.

Artisterna i Funkismello kommer mest från Stockholmsområdet, men i år var det också två bidrag från Halmstad och Falkenberg i södra Sverige. Finalen var på en stor teater i Stockholm igår, måndag.

Gamla och nya låtar

I tävlingen är det tillåtet att sjunga gamla kända sånger. Så igår var det bland annat låtarna "Bada nakna" som Samir och Viktor sjöng förut och "Jag mår illa" som Magnus Uggla har skrivit.

Men finalens vinnare Martin Hagen hade skrivit sin egen låt "One of the million".
Och så här sa han efter segern:
– Det känns helt fantastiskt!

Hur ska du fira ikväll?
– Det får mina föräldrar avgöra.

En annan person som var inblandad i segern var dansaren Niklas Hjelmvik
Och även han var nöjd:
– Ja, det känns bra! Det var roligt att vara med en sådan här magisk kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista