Sommargästen i Klartext

"Man hamnar i en helt annan värld"

2:29 min

Sebastian Pawlowski berättar om sitt stora intresse för film. Han gillar både att titta på film och göra egna filmer.

Hej, mitt namn är Sebbe. Jag bor i Malmö och jag har ett lätt funktionshinder. Och jag gillar film. Alltså man hamnar i en helt annan värld. Man har svårt att släppa taget, man är så insatt i filmen.

Gillar att göra egna filmer

Och jag gillar själv att göra film. Göra kortfilmer, klippa och sånt. Efter skolan började jag på en daglig verksamhet. De snackade med mig om jag ville börja där. Och de sa man kan göra film där också, då sa jag men det passar ju jättebra, jag älskar ju filmer.

Där gjorde vi olika kortfilmer. Ibland var det sketcher och då var det allt möjligt.

Köper färre filmer nu

Förr i tiden kunde jag köpa filmer hela tiden. Varje gång jag såg en film som verkade bra köpte jag den. Men nu har jag lugnat ner mig. Nu köper jag bara de filmer jag verkligen vill ha. Man måste ha plats också ju. Och ibland har jag sagt "jag ska inte köpa, bara de filmer jag vill ha" men sedan när det är rea så köper man ändå, för en billig peng.

Min dotter är också filmgalen, har jag märkt. Hon frågar varje kväll om vi ska se film. Hon brås på mig när det gäller film. Min fru tycker att man ska lägga pengar på annat än film. Men det är som jag alltid har sagt att film är viktigt. Jag har alltid gillat film. Det visste hon också när hon gifte sig med mig. Att film är viktigt, att jag älskar film. Jag önskar Michael Jackson med Billie Jean.