Somargäst i Klartext

Anders Wieslander ville bo närmare sin fru

2:40 min

Anders och Sara har varit gifta under många år. Trots det blev de tvungna att bo långt ifrån varandra.

Jag är kulturarbetare. Jag är konferencier, föredragshållare och även moderator, trots att jag är socialdemokrat. Jag håller på mycket med kultur.

Hon är också kulturarbetare och håller på med teater i Nynäshamn.

Många års väntan

Sara och jag räffades 2011. Vi gifte oss 8 augusti 2014. Men det tog oss sex år att få flytta närmare varandra.

Det var kaos och jobbigt. Det tog för mig en och en halv timme att åka till henne med pendeltåg och lika långt hem. Det tog mig tre timmar allt som allt bara i resväg.

Det har faktiskt ljusnat otroligt mycket i och med att jag fick en gruppbostad i Sköndal, som ligger närmare Sara. Jag tjänar 40 minuter varje gång jag reser till henne. Vi skulle vilja träffas varje dag, som normala par gör, men nu blir det mest på helger, fredag till söndag för att vi inte bor ihop.

Jag tycker faktiskt att de kunde göra det lättare för funktionshindrade att flytta ihop.

Anders mamma dog

Då väljer jag en låt av min stora idol Cornelis Vreeswijk. Cornelis har dessutom räddat mitt liv en gång i tiden. Det var i mitten på maj 1988. Jag var ledsen och deppad och ville inte ens gå upp ur sängen. Min mor hade precis bytt adress till Himlen.

Plötsligt satte jag på radion. Då fick jag höra "Balladen om herr Fredrik åkare och den söta fröken Cecilia Lind". Och den låten fick mig att vilja leva igen.