Det är en svart personbil av märket Audi. Den ligger upp och ner och på gatan finns krossat glas. Några personer står bredvid bilen. En av dem har en väst på sig med texten "polis" och han har en pistol på sig.
Attacken i Cambrils gjordes med den här svarta bilen. Foto: Emilio Morenatti

Ny attack i Spanien

Det har varit två olika attacker, där bilar har kört mot människor. Attackerna var i städerna Barcelona och Cambrils.

Den första attacken var på torsdag eftermiddag på en känd gata i Barcelona som heter La Rambla. Där brukar det vara mycket turister. En skåpbil körde på massor av människor och föraren flydde sedan.

Minst 13 personer dödades i Barcelona och över 100 skadades.

Skottlossning i Cambrils

Nästa attack var i den mindre staden Cambrils, som ligger i samma del av landet som Barcelona. Även här var det en bil som körde på människor.

När polisen försökte stoppa bilen blev det skottlossning. Polisen sköt ihjäl fem misstänkta personer. 

En av de misstänkta i Cambrils har också försökt att hugga människor med kniv.

Falska bombvästar

De misstänkta männen i Cambrils hade på sig något som såg ut att vara bomber fastsatta i kläderna. Men när polisens experter undersökte bombvästarna så visade det sig att det inte var några riktiga bomber.

Polisen tror att attackerna i Barcelona och Cambrils hänger ihop. De tror att det troligen är samma terrorgrupp som har gjort båda attackerna.

Bomb exploderade i Alcanar

Det finns också en tredje händelse som kan hänga ihop med de andra. Någonting exploderade i ett hus i det lilla samhället Alcanar, som ligger 20 mil från Barcelona. En person dödades och flera skadades.

Polisen tror att personerna i huset försökte göra en eller flera bomber. Kanske var explosionen en olyckshändelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".