En kvinna i kort mörkt hår.
1 av 2
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra slutar sitt jobb. Foto: Susanna Persson Öste/TT
En kvinna i blå klänning och kort mörkt hår pratar inför journalister.
2 av 2
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra håller pressträff på Moderaternas kontor i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Moderaternas partiledare slutar sitt jobb

"Vi måste få ut vår politik" säger Anna Kinberg Bata nu när hon avgår
1:19 min

Idag berättade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra att hon lämnar sitt jobb som partiets chef. Det var i går kväll som hon bestämde sig för att hon skulle sluta.

– För att lösa uppgiften, jag valdes för, nämligen att leda oss hela vägen till en ny regeringen efter valet, måste förutsättningarna finnas och det är min bedömning att de inte gör längre, säger Anna Kinberg Batra.

Ja det går inte att göra ett bra jobb, säger hon. För hon menar att diskussionen om partiets ledare får nästan all uppmärksamhet och att partiets politik då glöms bort.

Många i partiet är missnöjda

Hälften av Moderaternas länsförbund har krävt att Anna Kinberg Batra slutar sitt jobb. De är missnöjda med hur hon har lett partiet och för att partiet förlorar väljare.

Hon har varit partiledare sedan januari 2015.

Nu är det bara ett år kvar till nästa val och Anna Kinberg Batra har ett tips till den som blir ny partiledare:

– Vi måste få ut vår politik, jag råkar ju veta att vi har väldigt bra politiska förslag, som de flesta väljare ännu inte har hört, sett eller känner till.

Vid ett extra möte ska Moderaterna utse en ny partiledare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".