På fotot syns fyra personer vid ett bord.
Fyra personer som går kurs för att ordna ett toppmöte i oktober. Killen i glasögon är Axel Isaksson. Foto: Anders Wieslander/Medis 5.

Funktionsnedsatta ordnar toppmöte

"Det har verkligen varit lärorikt", säger Axel Isaksson
1:51 min

Nästa vecka blir det en konferens, i Stockholm och Södertälje. På mötet ska de prata om hur personer med funktionsnedsättning kan få det bättre i världen.

En av dem som ordnar konferensen är Axel Isaksson:
– Vi vill förändra världen för funktionshindrade i världen att det ska bli lättare för dem att leva, säger Axel Isaksson.

Hur menar du då?
– Inte alla funktionshindrade i världen behandlas lika bra som i Sverige.

Vad hoppas ni kan bli bättre?
– Till exempel i Afrika är det inte alla med funktionsnedsättningar som kan få utbildning och så och det är ju en av svårigheterna.

Kurs

Vad är det för kurs ni går nu då?
– Ja nu går vi ju en kurs för att planera toppmötet som ska vara i mitten av oktober.

Ja, just nu går fyra personer en kurs för att lära sig hur den större konferensen kan ordnas. Kursen ordnas av FUB, en organisation för personer med funktionsnedsättning, i samarbete med Medis 5, som är en daglig verksamhet i Stockholm.

Men vilka får då komma på tre-dagars konferensen i oktober? Axel Isaksson igen:
– Vi har skickat förfrågningar till viktiga personer.

Hur ska det bli att ha den här konferensen då?
– Det ska bli väldigt lärorikt och roligt, tycker jag. Vi har ju gått den här kursen sedan februari i år så vi har haft gott om tid att förbereda oss. Så det har varit jättelärorikt och roligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".