Människor kryper ihop vid ett staket för att söka skydd.
1 av 3
Människor kryper ihop för att söka skydd. Foto: DAVID BECKER AFP
Tre poliser med vapen gömmer sig bakom en bil för att ta skydd mot gärningsmannen.
2 av 3
Tre poliser med vapen gömmer sig bakom en bil för att ta skydd mot gärningsmannen. Foto: John Locher AP
En folksamling vid countryfestivalen i Las Vegas.
3 av 3
En folksamling vid countryfestivalen i Las Vegas. Foto: David Becker/Getty Images/AFP

Många människor har dödats och skadats i Las Vegas

"Alla bara flydde" säger Tim Ternmyr
1:28 min

I staden Las Vegas i USA har minst 58 personer skjutits ihjäl. Skottlossningen hände vid en musikfestival i staden igår.

Skottlossningen hände alltså under en countryfestival och den som sköt fanns högt uppe i ett casino och hotell, på den 32:a våningen. Och där siktade han ner mot festivalpubliken.

Den man som sköt ska ha hittats död av polisen i hotellrummet. Polisen tror att mannen var den enda gärningsmannen och att det inte finns några fler misstänkta.

Alla bara flydde

En som var på konserten när skottlossningen började är Tim Ternmyr. Först trodde han att det inte var så allvarligt utan låtsasskott:

– Jag hörde en massa skottlossning och tänkte att det var knallskott, det var någon som sa det att det bara var det. Sedan hörde jag automatvapen och alla började ducka. Och sedan ryktades det om att människor ramlade på marken. Vi började springa, jag tog brorsan i handen och alla flydde för glatta livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".