På fotot syns två skidåkerskor varav Anna sitter i rullstol.
Skidåkaren Charlotte Kalla och skicrossåkaren Anna Holmlund inviger Alnö skidklubb i Sundsvall. Foto: Mats Andersson/TT

Skidåkerskan Anna Holmlund får träningspengar av Svenska Skidförbundet

2:09 min

Svenska skidförbundet har samlat in pengar för att den svenska skidåkerskan Anna Holmlund ska kunna träna. Anna Holmlund tävlade i Skicross för Sveriges landslag när en olycka förändrade hennes liv.

Det var på en träning för snart ett år sen som Anna Holmlund kraschade med skidorna och skadades allvarligt. Hon slog i huvudet så hårt att hon fick skador i hjärnan. Efter olyckan förändrades livet helt.

Målet är att kunna gå igen

Idag lever Anna Holmlund med flera funktionsnedsättningar och får hjälp av personliga assistenter. Hon har tränat på att kunna prata igen och hon vill också kunna gå själv igen.

Och nu har alltså Svenska skidförbundet tillsammans med internationella skidförbundet samlat in pengar till Annas rehabilitering och träning. De har samlat in 800 000 kronor som gör att Anna Holmlund kan ha råd att fortsätta med sin träning.

Livet blir vad man gör det till

Nu i helgen var Anna Holmlund med och invigde en ny handikappanpassad skidanläggning i Sundsvall. Det var första gången efter olyckan som hon var med på en sån sak, och Anna klippte invigningsbandet tillsammans med skidåkaren Charlotte Kalla som då höll ett tal till Anna Holmlund.

Så här sa hon då:

 " Anna, du är en fighter. Din kämparglöd att komma tillbaka efter olyckan ger oss perspektiv på livet. Din vilja och inställning gör starkt intryck på mig. Låt din glöd bli en inspiration för oss alla framåt. Ingenting är för givet och livet blir vad man gör det till, både i med och motgång."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista