Ubåten ligger på land.
Det var den här ubåten som sjönk. Sedan togs den upp på land. Foto: Johan Nilsson/TT

Uppfinnaren har ingen förklaring till Kim Walls död

En uppfinnare är misstänkt för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall. Nu säger polisen att uppfinnaren inte har någon förklaring till hennes död.

I augusti skulle Kim Wall åka ubåt på havet utanför vårt grannland Danmark. Hon skulle intervjua den danska uppfinnaren som hade byggt båten.

Då försvann Kim Wall och ubåten sjönk. Senare hittades delar av Kim Walls kropp i havet.

Uppfinnaren har erkänt att han styckade upp den döda kroppen i olika delar och sedan kastade dem i vattnet. Men han säger att han inte dödade Kim Wall.

I måndags sa polisen att uppfinnaren hade en ny förklaring till Kim Walls död. Enligt polisen sa han att hon hade andats in giftig gas. Men det är fel, säger nu den advokat som hjälper uppfinnaren att försvara sig.

Efter advokatens protest ändrar sig även polisen. Nu säger polisen att giftig gas bara var en tänkbar förklaring som uppfinnaren gav. Men uppfinnaren sa aldrig att han skulle vara säker på den förklaringen. Giftig gas var bara en gissning. Han har ingen förklaring till Kim Walls död.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista