Fotot visar en del av publiken vid Talangjakten i Gävle.
1 av 2
Publik vid Talangjakten i Gävle Foto: Ann Epstein
På fotot pratar Ann Epstein i en mikrofon. Hon är klädd i en festklänning och har glasögon.
2 av 2
Ann Epstein är projektledare för Funkisfestivalen Foto: Mattias Klefbeck

Funkisfestivalen i Gävle

0:53 min

Nu är Funkisfestivalen på turné. I går hölls den andra sångtävlingen i Gävle, för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Ann Epstein är projektledare för festivalen och hon säger att tävlingen är viktig.

– Och föreningen jobbar för att personer med kognitiv och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få en bättre och roligare fritid, där musik är någonting som kan förena oss alla och att kulturscenen ska vara för alla, den har varit ganska stängd för den här målgruppen.

Funkisfestivalen åker runt i landet

Funkisfestivalen finns mest i Stockholmsområdet. Men nu i höst gör de alltså en turné även till andra platser i Sverige, för att göra reklam för Funkisfestivalen. Först var de i Växjö och igår i Gävle.

På turnén gör de lokala tävlingar som de kallar Talangjakten. Och Ann Epstein berättar varför hon tycker att det här är viktigt:

– Därför att alla människor har rätt till ett rikt kulturliv. Och det ska inte vara någon skillnad på vem man är, funktionsvariation eller inte.

De här deltävlingarna kommer att avslutas med en stor final någonstans i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista