På fotot målar de sina fågelholkar.
Det här är Tanja Ytterberg, Erik Pettersson och Emelie Ödman. De är med i en studiecirkel i Lysekil där man gör fågelholkar och julgodid. Foto: Annie Pettersson på Vuxenskolan.

Funktionsnedsatta gör fågelholkar åt Musikhjälpen

1:58 min

Ikväll börjar radioprogrammet Musikhjälpen som samlar in pengar från lyssnarna. Nu i år ska pengarna gå till att stoppa sexhandel med barn.

Några av våra lyssnare snickrar för att samla in pengar:
– Vad är det vi gör, Mats-Erik?
– Fågelholkar igen.

Ja, Mats-Erik och hans kompisar snickrar alltså fågelholkar så att fåglarna har någonstans att bo. Och de bakar också julgodis. Det gör de på en kurs för personer med funktionsnedsättning, som ordnas av Vuxenskolan och FUB.

Julmarknad

På lördag ska de sälja holkarna och godiset på en julmarknad i Lysekil på Västkusten. Pengarna som de får in ska sedan skickas till radioprogrammet Musikhjälpen:

– Vad ska vi ta för fågelholkarna? 100 spänn?
– Ja, 100 spänn.
– 100 spänn till Musikhjälpen. Då kör vi på det.

Musikhjälpen är ett program som sänds hela den här veckan både i radions P3 och på Sveriges Television.

Sexhandel med barn

Under programmet samlar vi in pengar från lyssnarna. Pengarna ska alltså gå till de organisationer som försöker stoppa vuxna från att köpa sex av barn.
– Det gäller barn.
– Till barn. Barn är inte till salu.
– Nej!
– Klart, slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista