Fotot visar Lars Ohly i ksotym framför en mikrofon
Lars Ohly lämnar sitt parti i protest, Vänsterpartiet men är kvar som ordförande för Funktionsrätt Sverige. Foto: Henrik Montgomery vid Scanpix

Lars Ohly lämnar sitt parti i protest

1:15 min

Nu har Lars Ohly bestämt sig för att lämna Vänsterpartiet, men han stannar kvar som ordförande för Funktionsrätt Sverige.

Två kvinnor har sagt att Lars Ohly har betett sig dåligt mot dem och de har sagt att de har känt sig sexuellt trakasserade av honom.

En av kvinnorna berättar exempelvis att Lars Ohly i höstas bland annat skulle ha tagit henne på rumpan. Lars Ohly har bett om ursäkt för det som hände i höstas, men han säger att han inte gjorde något olagligt.

Båda kvinnorna som anklagar honom är med i Vänsterpartiet, där Lars Ohly förut var partiledare.

Ohly portades från partiets möten

Efter anklagelsen i höstas så får Lars Ohly inte längre vara med på partiets möten.

Idag blev det alltså känt att Lars Ohly lämnar Vänsterpartiet. Däremot är han kvar på sitt jobb som ledare för Funktionsrätt Sverige.

Funktionsrätt Sverige är en samarbetsorganisation med ungefär 40 föreningar, som vill göra livet bättre för personer med olika funktionsnedsättningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista