FUB hemlighåller utredning fram till årsmötet

1:47 min

Föreningen FUB har gjort en utredning om sin före detta ordförande. Utredningen är klar, men den hålls hemlig fram till att FUB har sitt årsmöte nu i helgen.

Den som leder föreningen just nu är Lillemor Holgersson. Och hon förklarar varför de väntar med att informera om utredningen:

– Därför att vi vill att medlemmarna som är på stämman ska få veta det först.

Riksförbundet FUB är en förening för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Anklagelsen mot förre ordföranden

En person som förut jobbade inom FUB har sagt
att han som då var ordförande behandlade henne dåligt. Men han själv säger att han inte har gjort något fel. Trots det lämnade han sitt jobb som ordförande i mars.

FUB:s styrelse bestämde att en utredare som jobbar utanför FUB skulle få undersöka vad som kan ha hänt. Den undersökningen är nu alltså klar.

Informationen kommer sent

På lördag och söndag ska FUB ha ett årsmötet i Stockholm och dit kommer representanter från olika lokala FUB-föreningar runt om i landet. 

De som ska på årsmötet nu i helgen har hittills inte fått någon information om den här utredningen. Men de kommer att få ett mejl om det innan mötet är slut, lovar Lillemor Holgersson:

– Ja, i samband med stämman. Så det kan bli före eller under, men inte efter.

Inte efter?
-Nej.

En del kanske tycker att det är viktigt att veta det här före man kommer till mötet.
– Det kan hända att de tycker. Men så har vi bestämt att vi ska göra nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista