Tonåringar kan ha tänt eld på skola i Uppsala

1:05 min

I Gottsunda i Uppsala har en skola nästan helt förstörts i en stor brand. Polisen tror att skolan har tänts på med flit och de har tagit fast två tonårstjejer.

Det var vid tretiden inatt som polisen fick ett larm om att någon hade brutit sig in i Gottsundaskolan. När de kom dit fick de se brandrök från skolan och två tonårsflickor kom utspringande därifrån.

Två flickor är misstänkta

Polisen tog fast flickorna. Men elden hade redan hunnit sprida sig och var svår att släcka. Det går 400 elever på den här skolan i Uppsala och många av de som kom till skolan imorse fick se branden.
En av eleverna är Alfred, som undrar hur det kommer att bli nu:
– Det känns annorlunda, lite skrämd och oroad över vad som händer sen, hur det blir med skolan eller om nånting annat händer. Det lär väl ta ett tag innan allt är normalt och skolan är uppbyggd och man kommer att kunna gå där igen, säger Alfred till P4 Uppland.

Stora delar av skolan i Uppsala förstördes alltså i branden och två tonårsflickor har tagits fast. De är nu är misstänkta för brottet mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista