Glada Hudikteatern

Revansch för Emma på catwalken i New York

2:21 min

Nyligen berättade vi om Emma Örtlund som tillsammans med Glada Hudikteatern åkt till USA för att vara med på modeveckan i New York. Nu har de varit där.

Modevisningen var nu i helgen och det gick väldigt bra, berättar Emma:
– Jag känner att jag har uppfyllt min dröm nu, det är helt underbart.

Film och stor modeshow

Emma Örtlund är glad efter modevisningen där hon och andra modeller med intellektuell funktionsnedsättning har visat upp sig i glittrande och vackra kläder. De är ett helt gäng från Glada Hudikteatern som har åkt hit till modeveckan i New York i USA. Samtidigt som de deltar i modeveckan gör de också en film tillsammans. Filmen ska heta "Catwalk", samma namn som scenen har som modellerna visar upp sig på.

Allas lika värde

Och att visa upp sig på den här stora modeshowen handlar också om att påminna publiken om allas lika värde. Det säger Alexander Rådlund som också är en av modellerna:
– Jag hoppas att folk tänker extra efter att de går härifrån. Även vi som har ett funktionshinder, att även vi får synas och finnas och att de som har varit elaka kan tänka till lite extra innan de säger en dum sak.

"Jag har fått revansch"

Emma Örtlund hade på sig en vacker rosa klänning på modevisningen. En sån klänning sån hade hon gärna haft på sin studentbal, när hon gick i skolan. Fast hon gick aldrig på balen eftersom hon kände sig så utfrusen och mobbad på grund av sin funktionsnedsättning. Men nu, efter modevisningen i New York känns det som att hon äntligen har fått upprättelse:
– Jag har verkligen fått revansch nu på studentbalen. Jag tycker detta är jätteroligt, säger Emma Örtlund till TV4.