Jonas Enarsson, Roger Burman och Lasse Persson
Jonas Enarsson, Roger Burman och Lasse Persson Foto: Sveriges Radio.

Om Parapodden

De paralympiska spelen i Rio 2016 blir de största hittills. 170 nationer vill delta, och konkurrensen om att ta sig dit har aldrig varit tuffare. I Parapodden får du lära känna flera av de idrottare som vill dit.

Parapodden görs av Lasse Persson, Roger Burman och Jonas Enarsson. Roger och Jonas kommer också att bevaka Paralympics på plats för Radiosportens räkning.

Lasse Persson gillar att bevaka parasporten, för den har något särskilt, tycker han.

– Det är svårt att ta på vad det är. Det är en känsla, en känsla som är stark, ärlig och väldigt imponerande. Det är en känsla som ligger utanpå allt annat. Det är den känslan som vi ska försöka förmedla i Parapodden, säger han.

Parapodden tar dig med på träningar och tävlingar. Vi träffar aktiva på deras hemmaplan och får rapporter från vår korrespondent om vad som händer inför spelen i Rio. Dessutom blir det förstås rapporter om parasport i andra länder.

Sammanlagt görs drygt 20 avsnitt inför spelen och efter ett kortare sommaruppehåll är ”Parapodden” också på plats på Paralympics i Rio i september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista