Ci Holmgren
Programledare och producent för EU-podden Ci Holmgren. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Om EU-podden

I EU-podden håller Ekots reportrar koll på vad som hänt och vad som är på gång i Europeiska Unionen. För dig som vill förstå EU-frågorna på djupet.

Den Europeiska unionen befinner sig i akut kris.

För inte så länge sedan var den stora frågan hur det skulle gå för Euron, och om grekerna skulle lämna det samarbetet. Sen dess har unionen fått mer akuta bekymmer. Storbritannien som är ett av unionens största och viktigaste länder hotar med att helt lämna unionen, om det brittiska folket så önskar i den folkomröstning som ska hållas i sommar.

EU har inte heller klarat av att hantera de flyktingar som flyr i hundratusental till Europa. Tiden går och tusentals flyktingar har fastnat vid olika gränser i det som skulle vara ett gränslöst Europa.

Ci Holmgren är producent och programledare. Hon är sedan många år inrikespolitisk reporter och programledare på Ekot.

Deltar gör också ofta Susanne Palme och Herman Melzer. Båda två har bevaka EU-frågorna i decennier för Ekots räkning. Och de tillhör därmed Sveriges främsta specialister på unionen. Även Sveriges Radios Brysselkorrespondent, Jan Andersson, kommer ofta att delta i podden.

Du når redaktionen på mailadressen ci.holmgren@sr.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista