Musikredaktör: Carina Bergek
Carina Bergek Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Carina Bergek, musikredaktör

Musikredaktör, carina.bergek@sverigesradio.se

Carina ansvarar för musikurvalet och för vilka låtar som ska spelas i P4 plus. Carina läser lyssnarnas förslag till musik.

Vad har du jobbat med innan P4 Plus?
Jag började min bana på Sveriges Radio som ljudtekniker, ett arbete jag sökte för att jag allra helst ville arbeta med musik. =) Arbetade som ljudtekniker i 14 år innan jag började som musikredaktör för P4 1993.

Har även arbetat som programproducent för lokalt nöjesprogram, producent för livemusik och producent för ”Teddy”, ett program som presenterade världsmusik och som sändes både lokalt och i P4 riks.

 

Vad är det roligaste med att arbeta på P4 Plus?
Att verkligen få grotta ner mig och ta fram musik som inte hörts på väldigt länge men som många av våra lyssnare har minnen till och uppskattar. Själv sitter jag och sjunger med i väldigt många låtar varje dag vid mitt skrivbord=)

 

Vad är ditt bästa musikminne?
Oj, det finns ju så många! När jag var 15 år var jag på min första musikal i London och såg Jesus Christ Superstar, det blev ett väldigt starkt minne som jag bar med mig länge.

 

Vilken är den bästa artisten som du upptäckt de senaste åren?
Det finns så mycket bra artister som har kommit de senaste åren så där blir väldigt svårt att nämna endast en men Seinabo Sey är en grym sångerska.

 

Hade du någon idol när du växte upp?
Jag hade massor av idoler som barn. Min första LP var med Hep Stars och min första singel var med Sven-Ingvars. Beatles fanns förstås alltid där och så lyssnade jag mycket på svensktoppen. Som tonåring var musikintresset väldigt stort men David Bowie var nog idolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".