Kristin Amparo, Oscar Magnusson, Petra Marklund, Owe Thörnqvist, Ann-Louise Hanson, Nina Söderqvist
1 av 2
Kristin Amparo, Oscar Magnusson, Petra Marklund, Owe Thörnqvist, Ann-Louise Hanson, Nina Söderqvist Foto: Lars-Åke Henriksson/SR, Cathrine Winberg/Massa media, Jessica Gow/TT, Janerik Henriksson/TT, Jessica Gow/TT
Anders Berglund
2 av 2
Foto: Micael Engström

P4 Plus och Radiosymfonikerna bjuder in till stjärnkavalkad i Berwaldhallen

1 och 2 februari 2019 blir det ”Alla tiders musikfest” med Sveriges Radios Symfoniorkester och ett stort antal av landets mest folkkära artister i Berwaldhallen.

Under kapellmästare Anders Berglunds ledning sätter artisterna Owe Thörnqvist, Ann-Louise Hanson, Kristin Amparo, Petra Marklund, Nina Söderquist och Oscar Magnusson ljus på P4 Plus, med hitsen från 60-, 70- och 80-talets topplistor. Det skiljer 56 år mellan konsertens äldsta och yngsta artist, men alla delar kärleken till tidlös musik.

- Det är en dröm som nu går i uppfyllelse. Vi på P4 Plus ser så mycket fram emot att få hylla musiken och artisterna som spelas i kanalen och att möta lyssnarna i verkligheten, som vi skapat en så fin relation med. Jag vågar lova att det blir en kväll att minnas både med glädjetårar och nostalgi. P4 direktsänder konserten så den kommer nå en miljonpublik i hela landet, säger Leif Eriksson, projektledare för P4 Plus.

Sveriges Radios Symfoniorkester möter regelbundet artister från olika genrer i sin konsertserie ”Svenska stjärnor” - på senare tid Anna Ternheim, Ane Brun, Magnus Carlson och Tommy Körberg, bland andra. Med konserten ”Alla tiders musikfest” blir det första gången som en radiokanal och dess musik så tydligt står i konsertens fokus. 

- När vi valde ut låtarna till konserten slogs både jag och artisterna av hur mycket bra musik som skrevs under de här decennierna. Det kommer den här konserten verkligen att manifestera! säger Anders Berglund, konsertens dirigent.

 

Alla tiders musikfest med P4 Plus
1 & 2 februari i Berwaldhallen
Läs mer om konserterna på berwaldhallen.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista