Thorbjörn Karlsson

Thorbjörn Karlsson

Producent
thorbjorn.karlsson@sverigesradio.se
0500-77 30 26

OBS! Thorbjörn är för tillfället utlånad till P4 Extra


Jobb
Arbetar som producent för vårt aktualitetsprogram P4 Direkt, som du hör måndag till torsdag mellan 15.03 och 16.45. Där hör du fördjupade nyheter och annat som är aktuellt och ligger i tiden.
Att jag är producent innebär att jag är ansvarig för programmet, så tipsa mig gärna om det är något du vill att vi ska ta upp!

Privat
Långpendlar från Göteborg, så ett par timmar varje dag tillbringas på tåget.

Mina största intressen är musik, film och litteratur. Lyssnar på Stornoway. Brittisk pop med lätt folkton och stadig stämsång. Största behållningen är bandets sångare Brian Briggs med en röst som i vetenskapliga experiment har visat sig kunna smälta smör och även lättare metaller. Och så är jag fortfarande exalterad över Tracey Thorns album Love and its opposite. En samling rättframma sånger om medelålderns vedermödor. Låter det hemskt? Det är hisnade vackert, är vad det är!

På filmfronten kan jag rekommendera En enda man, trots att den involverar två män som jag tidigare inte har varit särskilt imponerade av. 1. Tom Ford har aldrig riktigt varit min kopp som modedesigner, men som regissör gör han ett mänskligare intryck. Allt är förstås snyggt, men det är inte bara tanke utan också mycket känsla. 2. Colin Firth har i min bok varit stark kandidat till världens tråkigaste skådespelare. Här är han fantastisk!
Att den är baserad på en bok av Christopher Isherwood och att Julianne Moore har en roll hade jag redan på filmens pluskonto, så det behöver jag inte orda så mycket om.

Har läst John Ajvide Lindqvists Lilla stjärna. Han har svårt att överträffa Låt den rätte komma in även denna gång. Mina reservationer efter läsningen kan du höra . Vill ha en sommarläsupplevelse som aldrig tar slut! Vad ska det vara?

Det bästa med radio
Att du som lyssnar är medskapare. Bra radio är ljud, som skapar känslor och bilder hos dig som lyssnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".