Intisar spelar fotboll i Hällby IF. I Saudiarabien får kvinnor inte ens titta på fotbollsmatcher.
1 av 3
Intisar spelar fotboll i Hällby IF. I Saudiarabien får kvinnor inte ens titta på fotbollsmatcher. Foto: Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio
Intisar ringde många fotbollsklubbar innan hon hittade en som tog emot henne. De flesta andra i laget har spelat fotboll sedan de var sex, sju år gamla.
2 av 3
Intisar ringde många fotbollsklubbar innan hon hittade en som tog emot henne. De flesta andra i laget har spelat fotboll sedan de var sex, sju år gamla. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.
Intisar Mahmood Ibrahim. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.
3 av 3
Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.

Del 1: Fotbollstokig – av en slump

Intisar Mahmood: Jag ringde runt till fotbollsklubbarna
4:03 min

Fotbollsspelare, läkare, politiker – 16-åriga Eskilstunabon Intisar Mahmood har många drömmar att förverkliga i sitt nya hemland Sverige.

– I framtiden vill jag bli kirurg. Många säger att det är svårt, men jag tror på mig själv.

Fast hon har fler drömmar än att bli läkare. Hon vill också bli en skicklig fotbollsspelare. I dag övar hon skott med sitt lag i Eskilstuna. I Saudiarabien där hon växte upp fanns det inte ens på kartan att en tjej skulle spela fotboll.

De flesta i Intisars lag har spelat sen de var sex eller sju år. Själv började hon för ett par månader sedan. Och det tack vare att hennes mamma råkade köpa fotbollsskor istället för gympaskor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".