Mahmud Bakhshi har fått sitt utvisningsbesked
Mahmud Bakhshi har fått sitt utvisningsbesked. Foto: Shakeb Isaar/Sveriges Radio

Del 5: Beslutet som förändrar allt

Mahmud Bakhshi: Det kändes som att mitt hjärta skulle stanna
4:57 min

För Mahmud är ingenting sig likt. Han håller en bunt papper i sin hand. Bara tre veckor efter intervjun på migrationsverket har han fått sitt besked: han ska utvisas.

– När jag fick höra vad de hade bestämt stannade nästan mitt hjärta. Det känns som ett stort mörker. När jag var på väg till Europa trodde jag på en framtid. Att någon äntligen skulle lyssna på vad jag varit med om, tro mig och hjälpa mig. Jag trodde aldrig att det sluta så här.

Han tittar närmare på beslutet från Migrationsverket. Det är många ord och svårt att begripa allt, men den största anledningen till att han inte får stanna är att han inte har kunnat styrka sin identitet och ålder.

– Jag kan inte sluta tänka på vad som kommer att hända. Inte ens fotbollen som är det bästa jag vet känns rolig. Jag orkar inte träna och jag har svårt att sova på natten. Men jag anstränger mig verkligen för att inte tappa hoppet. Jag lever ju fortfarande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".