I simbassängen hämtar Mari Aldrev kraft.
I simbassängen hämtar Mari Aldrev kraft. Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio

Del 4: Välkommen vardagslunk

Mari Aldrev: Oerhört stort ansvar att vara den enda han är trygg med
7:41 min

Det är inte bara som fostermamma som Mari hjälper. Genom sitt jobb som socialkonsulent på Arbetsförmedlingen stöttar hon människor som har svårt att komma ut på arbetsmarknaden

Semestern är över och vardagslunken är tillbaka. Något som Mari Aldrev tycker är skönt. Det har varit en tuff sommar där hemma. Fostersonen Alishah har sovit dåligt, inte haft någon matlust eller velat ta sig för något under delar av sommaren.

– Vissa veckor har jag sagt att nu stänger vi av tv:n och hittar på något, ringer en vän till dig och åker och badar. Bara för att skingra tankarna. Då blir han lite sur men sen gör han som jag föreslår och efteråt är han jätteglad.

Hon säger att Alishah lider av så kallad posttraumatisk stress. Något som gör att han rycker till av minsta lilla ljud. Till exempel en dörr som slår igen eller en skällande hund.

– För några veckor sedan fick han panikångest efter att ha pratat med sin socialsekreterare. Så stark är hans rädsla för att skickas tillbaka till Afghanistan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".