Mahmud är inte sig lik. Han är mycket blek och de svarta skuggorna under ögonen visar att han inte sovit mycket den senaste tiden.
Mahmud är inte sig lik. Han är mycket blek och de svarta skuggorna under ögonen visar att han inte sovit mycket den senaste tiden. Foto: Shakeb Isaar/Sveriges Radio

Del 6: Födelsedagen vände upp och ner på allt

Mahmud Bakhshi: Jag kan inte planera min framtid längre
4:07 min

För fyra dagar sedan skulle Mahmud Bakhshi fira sin första födelsedag i Sverige, 18 år. Men något firande blev det aldrig.

Mahmud är inte sig lik. Han är mycket blek och de svarta skuggorna under ögonen visar att han inte sovit mycket den senaste tiden.

– Jag vaknade på min födelsedag och såg att många av mina kompisar gratulerade mig på Facebook, men jag kunde inte känna mig glad. Istället fick jag packa ihop mina saker för redan vid lunch fick jag lämna mitt rum.

Det har gått fyra intensiva dagar sedan Mahmud fyllde 18. Eftersom han nu är vuxen har han fått lämna boendet för ensamkommande unga.

– Allt jag har finns här i Malmö. Min skola, fotbollsträningen och kompisarna. Så fort jag kom fram till det nya boendet som ligger en och en halv timme härifrån mådde jag jättedåligt.

När Mahmud fick veta att han kunde bli kvar i Malmö om han fixade boende på egen hand, bestämde han sig direkt. I natt har han sovit på soffan hos en kompis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".