Mari Aldrev utanför entrén till Vrinnevisjukhuset.
Mari Aldrev besöker Vrinnevisjukhuset  där fostersonen är inlagd på en psykiatrisk avdelning. Foto: Lisen Elowson Tosting

Del 5: Alla får inte stanna

Mari Aldrev: Det är inte ett mänskligt Sverige
10 min

Mari Aldrev och hennes fosterson Alishah Gulam Ali har fått ett tungt besked. Migrationsverket har skrivit upp Alishahs ålder till 18 år och beslutat att avslå hans asylansökan.

– Just nu känns det som att en bit av mitt hjärta är utslitet från kroppen. Jag kan inte skydda honom och jag kan inte hjälpa honom.

Alishah var kallad till Migrationsverket för att underrättas om åldersbestämningen och utvisning tidigare i veckan. Men oron och väntan blev för mycket för honom och han har blivit inlagd på vuxenpsyk. Eftersom han i lagens mening nu är vuxen, har socialtjänsten sagt upp Mari som familjehem. 

– Jag vet att han behöver en familj, men uppdraget är för stort för mig om jag inte har någon stöttning. Nu känns det som att jag sviker honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".