Mahmud i köket.
Foto: Madleine Fritsch Lärka/Sveriges Radio

Del 7: Tillfällig trygghet för Mahmud

Mahmud Bakhshi: Många söker lägenhet i Malmö
4:10 min

Mahmud ska utvisas ur Sverige. Nu har han hittat en lägenhet där han kan bo i två månader – det är tillräckligt för att kunna andas ut ett ögonblick.

Mycket har hänt på kort tid. Mahmud Bakhshi har fått reda på att han kommer att utvisas ur Sverige. Han har precis fyllt 18 år och fått lämna sitt boende eftersom han nu räknas som vuxen. Nu har han valt att flytta in tillfälligt hos en kompis som hade ett ledigt rum.

– Förra gången vi träffades kände jag mig helt förlorad. Men nu känns det lite bättre. Jag har någonstans att bo och vet nu att mitt beslut kommer att överklagas. Det betyder att jag kan fortsätta gå i skolan och träna fotboll.

Men lugnet och friheten är bara tillfälligt. Hur lång tid det tar innan han får svar på sin överklagan och det definitiva beslutet om han kommer att utvisas eller inte är det ingen som vet och snart måste han hitta någon annanstans att bo om han vill bli kvar i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".