Mahmud Bakhshi står i mål på futsalträningen.
1 av 4
Foto: Sveriges Radio

Del 12: Mahmuds liv finns i sporthallen

Mahmud Bakhshi: Jag skulle kunna spela med de bästa i Sverige
5:16 min

I Rosengårds sporthall förbereder sig Mahmud för dagens träning. Futsal är det enda som låter honom fokusera på annat än väntan på Migrationsverkets slutgiltiga besked om uppehållstillstånd.

Väntan. Sedan Mahmud Bakhshi kom hit för snart två år sedan har han väntat. Men den här sista väntan är annorlunda. I början av sommaren var han i Migrationsdomstolen för att försöka få Migrationsverket att ändra sitt beslut att utvisa honom till Afghanistan.

– Det känns inte bra när man bara väntar. Det är som om jag satt i ett fängelse med glasväggar. Man kan se ut men man kan inte göra något. 

Mahmud är målvakt och har hunnit bli mycket duktig och eftertraktad både i fotboll och futsal – en form av inomhusfotboll. Han tränar nästan alla dagar i veckan och spelar match så gott som varje helg.

– Hela mitt liv är här på sporthallen. När jag sitter hemma på mitt rum kan jag tänka att jag skulle kunna spela med det bästa laget i Sverige. Jag vet att jag skulle kunna det. Men då dyker tankarna på Migrationsverket upp och allt bara rasar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".