Sarwar
Foto: Ulla de Verdier

Del 20: En fika på stan med Sarwar

Sarwar: Brevet kom för två timmar sen
8:59 min

Sarwar tar en paus på ett café i Knivsta. Förr drack han jämt te, men efter två år i Sverige är det kaffe som gäller. Ingen mjölk, gärna socker.

Läget är ganska bra, berättar Sarwar. Han har varit på utvecklingssamtal i skolan, där han pluggar yrkesförberedande handelsprogrammet på gymnasiet. Han blev glad när han fick höra att av alla elever är han den som har bäst närvaro på lektionerna.

Sarwar har inte fyllt 18, och han har inte heller fått sin ålder uppskriven efter de röntgenundersökningar som gjordes i syfte att åldersbestämma honom. En av undersökningarna visade att han är äldre än 18 år, och den andra att han är yngre. Men nu har han blivit kallad till ett nytt möte på Migrationsverket.

– Brevet kom för två timmar sen. Varken jag eller min gode man förstår vad mötet ska handla om. Det står bara att vi ska komma dit. Men jag tänker att det är nu jag kommer få beskedet om jag får stanna eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".