Roliga historier

Läs lyssnarnas roliga historier!

Mino i Lyckoborgen berättar roliga historier från sin bok. Här kan du läsa roliga historier som vi fått in från er som lyssnat på julkalendern!

 

 

Vilken sås kommer sent till jobbet?
Svar:  Senap! (sen-ap)

från Maria 

 

Vilken mat är farlig?
Svar: Falukorv! (farligkorv...)

från Maria 

 

Det var en gång två män.
Den ene sa: Se upp för trappan!
Då sa den andre: Vilken trappappappappa...

från Kristoffer, 8 år, i Garphyttan 

 

Vad är det som går och går och aldrig kommer fram till dörren?
Klockan!

från Lova, 7 år

 

Vilken kanin kan inte hoppa?
Den hopplösa!

från Albert, 5 år

 

Vad är det som bankar och bankar och aldrig kommer ut?
Hammaren

från Arild, 6 år

 

Vad kallas en trepucklad kamel?
Gravid! 😂🐫

från Nelly, 7 år

 

Vilket troll tittar mest på tv?
Fjärrkontrollen!

från Wilmer, 7 år

 

Det var en gång två tomater som skulle gå över en väg. Och när den ena såg att det kom en bil så sprang han över vägen. Så han klarade sig.
Och då sa den andra:
"Meeeeeen!!! Nu förstörde du ju hela skämtet...!"

från Miranda

Det var en gång en präst och en papegoja. Prästen var en präst och papegojan var duktig på att höra sånt som någon säger och lägga det på minnet. En dag bestämde sig prästen för att åka på semester. Så papegojan fick vara hos hans bror som var sjökapten på ett skepp som hette Kärringen.

Prästen åkte iväg på sin semester och papegojan åkte ut på havet. När de kommit ut en bit på havet skrek sjökaptenen "det går i femtio knop, det går i femtio knop!", och då la papegojan det på minnet. Sedan kom de till en havsgrotta och då sa kaptenen "nu är vi i Djävulsgrottan!" och då lade papegojan det på minnet. 

Sen började alla fiska och de fick så mycket sill att de inte visste vad de skulle göra med all fisk. Då frågade sjömännen vad de skulle göra med all sill och då svarade sjökaptenen "salta ner dem för fan!". Sen gick båten på grund och då skrek alla "hämta pumparna - Kärringen läcker!".

Det gick bra till slut. Prästen kom tillbaka från sin semester och papegojan kom tillbaka från båten. Dagen efter var det söndagpsalm i kyrkan. Papegojan satt längst fram på altaret. Det började komma folk.

En tant tog lite lång tid på sig för att sätta sig och då skrek papegojan "det går i femtio knop, det går i femtio knop". Prästen blev arg och sa till papegojan. Sen hade tanten satt sig och prästen skulle precis börja prata, men blev avbruten av papegojan som sa "nu är vi i Djävulsgrottan!". Då blev prästen så arg att han lade ett skynke över papegojan. 

Sen började prästen med att säga "vad ska vi göra med alla tranorna som äter upp det vi odlar på våra åkrar?". Då hörs det under duken "salta ner dem för fan!". Då blev den där tanten så full i skratt att hon kissade på sig och då skrek papegojan "hämta pumparna - kärringen läcker!".

från Alvin

 

Det var en gång två kossor som var ute och flög.
Plötsligt sa den ena:
"Men vi kan inte flyga!"
Och då sa den andra:
"Men min mormor har en rosa brödrost..."

från Mikaela

 

Vem blir aldrig blöt i håret?
Den skallige

 från Thomas

 

Vem är det som går och går men aldrig kommer till dörren?
Grottmäniskan

från Thomas

 

Var finns det dagar men inte nätter?
Svar: I almanackan!

från Thomas

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".