Malin Axelsson, Konstnärlig ledare Sveriges Radio Drama.
Malin Axelsson, Konstnärlig ledare Sveriges Radio Drama. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm

Mer om Cheferna – ny dramakomediserie

– Vi ville laborera med improvisation för att söka ett nytt slags sound för dramaseriegenren i poddformat och jag hade länge burit med mig en idé om att skildra chefer och chefskultur. Radiohuset var den perfekta miljön att spela in detta "on location" i byggnadens många korridorer, konferensrum och kontorslandskap, säger Malin Axelsson, som gör radiodramadebut som huvudförfattare och regissör.

Handlingen kretsar kring den livskrisande mellanchefen Anna-Helena (Paula McManus) och utspelar sig under en helg hon sent ska glömma. Serien handlar om skräck, åtrå och makt och är skriven och regisserad av Malin Axelsson, konstnärlig ledare på Sveriges Radio Drama. 

Serien har skapats genom en unik kombination av en skriven storyline och improvisation. Ett manusteam har författat ett manusskelett och handlingsutveckling som spelats in kronologiskt med skådespelare som bara fått små personliga ledtrådar inför varje scen, men i övrigt inte haft någon aning om vad som ska hända, eller vad de andra karaktärerna ska göra.

– Metoden vi har utvecklat har byggt på att skapa hemligheter och överraskningar för skådespelarna vilket har skapat en speciell sorts spänning i serien. Jag har många gånger haft svårt att hålla mig för skratt under inspelning, säger Malin Axelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista