Anna-Karin Linder och skådespelarna i Parmiddagen lajv 1.
Anna-Karin Linder (i mitten) har själv testat sin Parmiddags-lajv. Foto: Sofie Falk
Radiodramarevolution! Sluta lyssna, börja spela.

Här är Parmiddagen – lajvet!

Det är inte ljud, det är inte film, det är... ett manus.
Tyckte du om poddserien Parmiddagen? Nu kan du kliva in i den och uppleva den inifrån, i din egen lägenhet, med dina vänner. Var du missnöjd med slutet? Gör ett nytt! Vi kallar det Parmiddagen – lajvet.

Lajv är en improvisationslek. Så länge spelet pågår låtsas du och dina vänner att ni är några andra och att allt ni säger och gör händer på riktigt. Precis som om ni vore skådespelare. Fast utan publik.

Att göra den improviserade radioserien Parmiddagen var extremt spännande för alla inblandade, för ingen visste hur historien skulle sluta. Tänk vad fantastiskt det vore om du som lyssnare kunde få uppleva samma hisnande känsla! Därför bad vi lajvexperten Anna-Karin Linder specialskriva ett lajvmanus till dig. Skriv ut, bjud hem vänner – spelet kan börja! Om lajv är helt nytt för dig - följ bara instruktionerna.

Anna-Karin har själv testat lajvet två gånger med vänner, och här nedan kan du se bilder och filmer och få reda på hur det gick för dem!

DELA DIN LAJV-UPPLEVELSE MED OSS!

Vi är så nyfikna på hur ert Parmiddagen-lajv slutade! Skicka bilder, filmer och berättelser till vår producent så lägger vi upp dem här på hemsidan. Tagga #Parmiddagen på sociala medier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".