Foto: Anna-Kajsa Connor

Välkommen till Digitala insatsstyrkans blogg!

Digitala insatsstyrkan är Digitala mediers nya grupp för redaktionsnära utveckling. Här på bloggen kommer du kunna följa oss och se vad vi utvecklar tillsammans med redaktionerna.

“If you aren't in over your head, how do you know how tall you are?”
― T.S. Eliot

Digitala insatsstyrkan bildades i mitten av september med uppdraget att bidra med redaktionsnära utveckling. Det betyder att vi både ska leta upp och föreslå journalistiska speciallösningar för Sveriges Radios redaktion, liksom ta emot beställningar från dem på insatser som omfattar presentation, interaktion och inhämtning av data.

Här på vår blogg kan du följa oss och se vad vi utvecklar tillsammans med redaktionerna. Vi har som mål att göra en kort uppdatering per publicering som vi utvecklar, men du är välkommen att ställa frågor i kommentarsfältet om det är något du undrar eller vill att vi ska berätta mer om.

Insatsstyrkan består av en projektledare/utvecklingsredaktör och två webbutvecklare. Det vi gör ska enligt uppdraget matchas av lika mycket resurser från den mottagande redaktionen.

Vi ska också utforska arbetsmetoder för samarbete mellan journalister och webbutvecklare, och dokumentera. Så ett och annat blogginlägg här kan komma att handla om hur man hittar former för det.

Vi börjar smått och ökar sedan. :)

Yasmine El Rafie, Magnus Suneson, Niklas Emilsson


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".