Musikguiden i P3 - Årsbästalistan
1 av 2
Musikguiden i P3 - Mobilvy
Musikguiden i P3 - Årsbästalistan
2 av 2
Musikguiden i P3 - Listvy
Musikguiden i P3

Årets 50 bästa låtar

Varje år summerar Musikguiden i P3 året som gått, en sändning som är en av deras mest populära under året.  För att paketera detta på ett snyggt sätt och få innehållet att leva längre har vi tagit fram en enklare och tydligare paketering med Sveriges Radio-ljudet i fokus.

I december sammanfattar Musikguiden i P3 året som gått genom att göra två inslag, dels en årskrönika och en dels en årsbästa-lista. Musikguiden ville därför lyfta fram årsbästalistan och erbjuda webbesökarna extramaterial i form av intervjuer och klipp med artisterna, allt paketerat på ett tydligt och inbjudande sätt.  För varje placering på listan erbjuds besökarna att lyssna på låten eller se en video med artisten, i kombination med klipp med fördjupande musikjournalistik från redaktionen.

Iden för topplistan kom från Gustav Holmström, webbredaktör, som också fick hjälp med att ta fram innehåll av redaktionen. Spridningsbilder och copy har även bidragits till av webbredaktör Jonna Spiik.

Plus
Roligt att bygga och designa en hel sida från grunden.

Minus
Vi lade ner mycket tid på att försöka få innehållet att ”lazy-loada” eftersom sidorna blir väldigt tunga när man har många inbäddade Youtube/Soundcloud/Sveriges Radio/Spotify-klipp på en och samma sida. Tyvärr gick vi inte i mål med denna tekniska lösning eftersom det samtidigt var prioriterat att kunna länka till en bestämd position på listan. Det blir då svårt att hålla reda på vilket innehåll som redan laddats och samtidigt att behålla en bra användarupplevelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".