Kille i tjugoårsåldern som står lutad mot hurts i kontorslandskap
Ivar Hallek, praktikant på Digitala insatsstyrkan. Foto: Yasmine El Rafie/Sveriges Radio

Insatsstyrkans första praktikant

Många journalistikstudenter väljer att praktisera på traditionella nyhetsredaktioner. Men inte Ivar - han tänker större...

Okej - inte större men kanske lite annorlunda, och nej, jag brukar inte skriva om mig själv i tredje person. Men jag lyckades fånga ditt intresse med ingressen i alla fall!

Ivar heter jag och i två veckor framöver kommer jag att praktisera här på Digitala insatsstyrkan. Jag är uppväxt i Stockholm men flyttade i augusti förra året upp till Sveriges norra delar, närmare bestämt till vackra Piteå. Jag ville följa min dröm om att jobba med radio och medier. På universitetet i Piteå läser jag en treårig utbildning som heter ”journalistik & medier, inriktning radio”.

Från mitt första år i skolan har jag lärt mig mycket och jag hoppas såklart kunna hjälpa med idéer här på redaktionen. Jag tycker att det ska bli roligt att se hur arbetet går till på den här delen av Sveriges Radio, speciellt hur journalistik och teknik kan fungera tillsammans. Mitt mål är att ta med mig så mycket kunskap som möjligt från den här tiden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".