En tecknad golfspelare slår i golfbollen, i hörnet en bild på Henrik Stenson kyssandes pokal. Vit text: Och den går i. Illustration: Liv Widell, Ekot
1 av 2
En stillbild från video om Jerringpris-kandidaten Henrik Stenson. Han vann bland annat British Open på klassiska Royal Troon Golf Club i Skottland. Grafik: Liv Widell, Ekot

Jerringpriset: Dags att få den breda publiken att rösta!

När åtta kandidater kvarstår till att tävla om Jerringpriset 2016, fortsätter vårt uppdrag att engagera en bred publik.

Radiosporten ville i år få hjälp att via sociala medier sprida budskapet om årets stora omröstning för publikens pris - Jerringpriset.

Målet är att i större utsträckning nå yngre, idrottsintresserade målgrupper. För detta har vi tagit fram animerad grafik och videofilmer om kandidaternas mest minnesvärda idrottsprestationer från året som gått.

– MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!

Till dagen då de åtta kvarvarande Jerringpriskandidaterna presenteras har vi skapat en animerad video över kandidaternas prestationer, att spridas i sociala medier.

Radiosporten planerar att ägna en dag vardera åt de olika kandidaterna, och till dessa har vi utöver stillbilder skapat åtta individuella kortfilmer för samma ändamål.

För att locka till spridning och engagemang har vi valt att skapa färgglada, småroliga animationer av idrottarna som hoppar och skuttar till Radiosportens egna radioreferat.

Ekots grafiker, Liv Widell, har skapat idrottslandskap och idrottare, som Marcus Eriksson, Ekot och Isabell Gradin, Radiosporten, animerat. 

VILKA VAR INBLANDADE?

Isabell Gradin, Radiosporten
Andreas Lundin, Radiosporten
Liv Widell, Ekot
Marcus Eriksson, Ekot
Nils Lindström, Ekot
Eric Weber, Digitala insatsstyrkan
Niklas Emilsson, Digitala insatsstyrkan
Karolina Wihed Nystrand, Digitala insatsstyrkan
Yasmine El Rafie, Digitala insatsstyrkan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".