-
Foto: Foto: Julia Kero/ Sveriges Radio

Möt vår gästreporter- Emma Kirkhoff

Liksom vi lånade ut Eric till Nyhetsswebben så har vi nu lånat in Emma Kirkhoff från P4 Stockholm. Under de närmaste veckorna ska hon samarbeta med oss som gästredaktör för sin kanal– vilket vi är mycket glada över!

År 2011 gjorde Emma sin praktik här på Sveriges Radio och efter det blev hon kvar. Efter att ha tagit examen från JMK hamnade hon på jobb på olika tidningar. För ett och ett halvt år sen kom hon tillbaka till SR.

 - Jag har inga planer på att ge mig av! Säger Emma glatt.

Emma jobbar som länsreporter P4 Stockholm. Hon är en av fyra länsreportar som sitter utlokaliserade i deras bevakningsområden. Detta för att komma närmare deras publik och dem de ska bevaka och granska. Just Emmas arbete går ut på att bevaka Norrortsnyheter med fokus på Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna. Det är främst agendanyheter, men också en del liverapporter i deras program och videomatrial till P5:s sociala kanaler. Hon säger att det är ett väldigt roligt och varierande jobb.

 Hur tror du att ditt inhopp på Digitala Insatsstyrkan kan bidra med till din roll på P4?

- Jag hoppas att jag ska inspireras och lära mig nya, och kanske mer effektiva, sätt att jobba. Dels för min egen skull men även för min hemmaredaktion. Sedan ska det bli väldigt roligt att jobba i ett projekt med så tydligt uppsatta mål, det gillar jag!


Hos oss kommer Emma vara reporter. Hon kommer att redigera inslag som ska höras i radion och webben men framför allt göra intervjuer, vilket vi kommer att ha stor nytta av.

Natalie Eriksson

natalie.eriksson@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".