Vinterväljaren på en mobil med Olof Wretling

Vinterväljaren 2.0 - uppdatering av förra årets succéprojekt

Under 2016 togs Vinterväljaren fram för att förenkla röstningsprocessen till Vinter i P1 vilket vi nu har uppdaterat.

Vinter i P1 är ett systerprogram till Sommar i P1 där lyssnarna bestämmer vilka tidigare värdar de vill höra i ett helt nytt program i Vinter i P1. 2017 innebar en ny säsong med Sommar i P1 och nya Sommarvärdar och redaktionen vände sig ännu en gång till Digitala insatsstyrkan för att uppdatera verktyget.

Introduceringen av Vinterväljaren blev en stor succé och redaktionen fick in över 30 000 röster – en mångdubbling jämfört med de knappt 10 000 röster (eller mindre) – som redaktionen innan har fått in. Du kan läsa mer om Vinterväljaren samt tekniken och designen bakom här. Eftersom Vinterväljaren var den succé den var så tyckte Sommarredaktionen det var viktigt att få in 2017 års Sommarvärdar så att de även kunde önskas inför årets Vinter i P1.

Sommars Webbredaktör Jonas Ekblom levererade en lista med de nya namnen som integrerades i den gamla av Karolina Wihed Nystrand från Insatsstyrkan. Importen av namnen gick mestadels smärtfritt men krävde lite handpåläggning för att städa bort formatering och liknande som kom med från Isidor. Under arbetets gång så hittade även Karolina ett par buggar som åtgärdades.

Mycket av det visuella spridningsmaterialet gick att återanvända från 2016 där både Liv Widell och Marcus Ericsson hade tagit fram mycket fin grafik och video för att sprida kunskapen om Vinterväljaren. Jonas uppdaterade och skrev även nya texter för att sprida.

Verktyget publicerades under Sommar i P1s sista sändingsvecka och kommer att ligga ute åtminstone till 1 oktober. Förutom de nya Sommarvärdarna (56 st) är funktionaliteten och designen densamma.

PLUS: Att det gick så relativt smidigt att lägga in namnen, att några gamla buggar kunde åtgärdas.

MINUS: Till nästa beställning - gör så att Sommarredaktionen själva kan lägga in/ta bort värdar? OCH att beställa i tid. Den gamla datan i verktyget är ibland dålig - kanske man kan ta in all data på nytt?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".