bild
Syrien: Svår konfikt på lättbegripligt sätt

Korreveckan

I veckan startades Korreveckan, och just utrikesredaktionen och Digitala Insatsstyrkan har flera samarbeten bakom sig.

Vi på Sveriges Radio är ständigt beroende av breaking news. Vårt arbete är att sprida utrikesnyheter snabbt till våra lyssnare. För att underlätta vårt arbete att informera och uppdatera Sveriges befolkning har vi 23 stycken eldsjälar – våra korrespondenter.

 Vi har samarbetat mycket med Sveriges Radios korrar i olika projekt. Men det största och kanske viktigaste vi har gjort ihop är Syrienparterna. Syrienparterna är en applikation där det visar på vilket avstånd de olika parterna befinner sig från varandra. Det finns även en kort grafiskt punktlista och faktaljud.

 En vecka per år kommer våra korrar hem till hemmaredaktionen. Veckan heter Korreveckan och finns bland annat för möten och vidareutbildning. Igår gick även korrespondent-dagen ur stapeln. På Södra teatern i Stockholm befann sig korrespondenterna och för att möta publiken. De bjöds på möten, seminarium och samtal. Detta år ligger bland annat starka ledare, murar, folkvandring, fake news och trollffabiker i fokus. Dessutom spelas scenakterna in till två av deras populära poddar, #USApodden och Europa podden.

 Missade du gårdagen kan du lyssna på det i efterhand. Korrarna kommer även göra en turné runt om i Sverige.

Natalie Eriksson
natalie.eriksson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".