En illustration visar en man som ligger utanför en taxibil och får hjärt-lungräddning av föraren. I horisonten syns blåljus från en ambulans.
Illustration till nyheten om en man som i väntan på ambulans fått åka taxi och dött på vägen. Illustration: Maksim Goobar, Digitala insatsstyrkan
Digitala insatsstyrkans blogg

Illustration av en granskad händelse

I samband med en granskning P4 Västmanland gjort fick vi i uppdrag att illustrera en situation för att lyfta webbpubliceringen.

Nyheten beskriver ett händelseförlopp baserat på en intern rapport. Men då det saknas bilder från skeendet skapade vi en illustration som hjälper publiken att ta till sig mer av händelsen. 

Här kan du ta del av publiceringen: "Nekades ambulans - dog i taxi på väg till Västerås sjukhus"

VAD GJORDE VI?
I samråd med beställaren landade vi att skapa en huvudbild under den kortare produktionstid vi hade. Vi skapade även bildtext och ett förtydligande om att illustrationen avspeglar ett beskrivet förlopp och kan ha sett annorlunda ut i verkligheten. 

HUR GJORDE VI DET?
Vår illustratör tecknade en skiss som han sedan fyllde i och gjorde ut digitalt. 

VARFÖR TOG VI DEN PÅ VOLLEY?
Då våra utvecklare arbetade med ett annat uppdrag, kunde vår grafiska designer ta sig an denna beställning under den eftermiddag som fanns i anspråk. 

VILKA VAR INBLANDADE?
Illustration:
Maksim Goobar
Producent: Marcus Eriksson

Plus: Att kunna bistå en P4-redaktion med angelägen granskning. Lärorikt att skapa nyhetsgrafik.

Minus: Med mer tid i anspråk hade vi kunnat sätta ljudet i fokus ytterligare genom att koppla ett ljudklipp till illustrationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".