En mobil visar hur sajten fungerar.
En skatt av nostalgiljud i mobilen. Foto: Mikael Hjerpe, SR
Digitala insatsstyrkans blogg

P4 Skaraborg 40 år – ljudskatter från arkivet

Tillsammans med P4 Skaraborg tog vi fram ett antal ljudande nostalgikort från 40 år av sändningar.

I år uppmärksammar Sveriges Radio att P4 fyller 40 år. P4 Skaraborg ville därför bjuda sin publik på en samlingssida med en rad ljudskatter från arkivet, både oförglömliga nyhetshändelser och mer lustiga anekdoter.

VAD BYGGDE VI?

Vi återanvände en tidigare lösning på samma tema som vi skapade för P4 Stockholm. Den bygger på ett antal ljudkort som spelar självförklarande ljudklipp och visar animerade ljudvågor när de spelas.

Lyssna här: P4 Skaraborg fyller 40 år - här är ljuden vi minns

HUR BYGGDE VI DET?

P4 Skaraborg försåg oss med de ljudklipp, bilder och beskrivande texter de ville ha med i publiceringen. Vi använde sedan en visuell mall baserad på den rosa P4-färgen och satte ihop innehållet till ett antal "paket" med hjälp av ett eget verktyg som vi tog fram i ett tidigare projekt.

I denna iteration hann vi även vidareutveckla swiper-navigationen i topp på sidan, så att klick på ikonerna leder till att webbsidan scrollar till rätt position.

Vi tog även fram unika klipp för spridning i sociala medier. 

VILKA VAR INBLANDADE?

Sally Eriksson - webbredaktör
Eric Weber - webbredaktör
Niklas Emilsson - utvecklare
Yasmine El Rafie - produktägare och projektledare

Plus: Kul med projekt där det är så stort fokus på ljudet.

Minus: Med lite mer tid hade vi gärna animerat själva spelknappen i ursprungsläget med en liten skakningsrörelse för att locka till mer klick på spelaren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista