Lars Arell Foto: Mia Carlsson

Namn: Lars Arell

Ålder: snart 40

Bostadsort: Stockholm, Vasastan

Yrkesliv: ”Utredare” eller ”handläggare”; valet var svårt när jag skulle kodas i det personaladministrativa systemet. En byråkrat med ambitionen att tänka själv.
Forskning om återvinning, utredningssekreterare rörande bygg och miljö på regeringskansliet, miljöledning på NCC, en sväng på Miljödepartementet och numera Sveriges geologiska undersökning, SGU.

Familj: Camilla och tre gemensamma barn, 2, 6 och 8.

Sån är jag: Allmänbildad, associationsrik, självupptagen och förtroendeingivande.

Favoritförfattare:  John Kennedy Toole (Dumskallarnas sammansvärjning). Oförglömlig upplevelse och dessutom ett lätt författarskap att sammanfatta…

Den här boken förändrade mig:  ”Det angår också dig” av Herman Sachnowitz, som var mitt möte med det som numera alltid kallas förintelsen. Jag minns egentligen inte innehållet eller om den var välskriven, men som för de flesta andra (antar jag) inträffar ett ögonblick i livet när man inser att industrialiserad utrotning av människor är en möjlig aspekt på det moderna samhället.

Här läser jag helst: I en särskild läshörna som inte finns hemma just nu.

Det viktigaste i en roman, är för mig:  att jag känner att jag lärt mig något mer, om mig själv eller omvärlden, när jag läst klart.

Sådan här lektyr läser jag aldrig: Jag läser så lite numera, så jag vet inte vad jag missar. Det som jag tror ryms i begreppet ”tantsnusk” har jag aldrig läst, men heller aldrig någon hel bok av Olle Hedberg, som min pappa, idag 82 år, håller högt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".