Patrik Norrman Foto: Johan Ljungström/SR

Namn: Patrik Norrman


Ålder: 46


Bostadsort:
Kungsholmen, Stockholm. 

Yrke: Tecknare/ författare. 

Familj: Dotter Bianca 13 år, son Kasper 11 år. 

Framträdande karaktärsdrag/sån är jag: pratsam, rastlös, nyfiken. 

Favoritförfattare: Sven Lindkvist. Obekväm, mycket patos, alltid närvarande själv i sina böcker. 

Den här boken förändrade mig: Bilbo av Tolkien. Hittade den i skolbiblioteket när jag var sju 1968 och läste den hur många gånger som helst. Det fanns inte mycket fantasylitteratur tillgänglig och jag tyckte den bröt mot allt annat i bokväg som kom i min väg då. Senare, vid ungefär tolv års ålder, ledde Tolkienintresset till James Branch Cabell. Minns inte riktigt hur det gick till, men Cabell är en fantastisk författare som lärde mig att litteratur kan rymma dimensioner man inte omedelbart kan överblicka men ändå ha glädje av. Vid sidan av den tydliga handlingen kunde jag ana mystiska, mytiska, satiriska och politiska toner som det tog många år att smälta. 

Här läser jag helst: Överallt och var som helst. 

Det viktigaste i en roman, är för mig: Personporträtt! Jag tycker om många genrer och ingen läst bok är bortkastad tid, men det som blir kvar är starka porträtt. En riktigt bra bok beskriver en enskild människas öde så att det säger något om alla människor. 

Sådan  lektyr läser jag aldrig: Kvällstidningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".