Sveriges Radios Romanpris – en galakväll för svensk litteratur

Den 15 mars avslöjas vem som tilldelas Sveriges Radios Romanpris. I år görs det under glittrigare former än vanligt under en direktsänd galakväll i Berwaldhallen.
- Vi vill fira att priset har kommit lite till åren och att vi får fler och fler lyssnare för varje år, säger programledaren Elin Claeson.

Programmen om Sveriges Radios Romanpris är efter 16 år närmast en institution. Över 100 personer har deltagit i lyssnarjuryarbetet sedan 1994 och fler än 100 författare har fått sina romaner lästa, analyserade och ingående genomsnackade.
– I år vill vi fira att priset kommit lite till åren och att våra lyssnare ökar i antal. Vi vill visa på bredden i svensk litteratur och uppmärksamma det faktum att, trots att förlagen har ekonomiska bekymmer, så firar författandet och läsandet triumfer, säger Elin Claeson.
– Därför avslöjar vi årets pristagare under glittrigare former än vanligt. Vi bjuder in till en direktsänd galakväll på Berwaldhallen, måndagen den 15 mars!

På plats i Berwaldhallen får publiken chans att träffa pristagaren, lyssnarjuryn och andra författare. Det blir musikunderhållning och glamour och kulturredaktionens medarbetare utlovar både upptåg och glitter.

Sveriges Radios Romanpris – en galakväll för svensk litteratur
Tid: Måndag 15 mars kl. 18.00-20.00.
Plats: Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3

Fri entré men biljett måste hämtas ut i förväg i Berwaldhallen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista