Bokmalen - Sveriges radios romanpris symbol

Romanprisveckan 8-12 mars i P1

Program kring böckerna, lyssnarjuryn, diskussionerna och pristagaren sänds 8, 9, 10 och 11 mars 2004 i Kulturradion P1 kl 14.03 med repris 18.15 samma dag, samt den 12 mars kl 18.15 med repris söndagen den 14 mars kl. 16.03.

Pristagaren tillkännages i Kulturnytts direktsändning fredagen den 12 mars kl 13.05.

Här kan du läsa lite mer om vad som sänds dag för dag. 

Böckerna
P1 måndag 8 mars kl 14.03, repris kl 18.15
Nu är det dags igen för den årliga och mycket populära Romanprisveckan i Kulturradion. Sju svenska romaner ur 2003 års utgivning är nominerade till priset: ”En simtur i sundet” av Sigrid Combüchen, ”Öde” av Christine Falkenland, ”Mylingen i Kov” av Magnus Hedlund, ”Sjön utan namn” av Kjell Johansson, ”Imago” av Eva-Marie Liffner, ”Ett ögonblicks verk” av Anders Paulrud och ”Ravensbrück” av Steve Sem-Sandberg.
Som vanligt är det en lyssnarjury som diskuterar böckerna och väljer pristagare. Fem program om böckerna, lyssnarjuryn, diskussionerna och pristagaren sänds under veckan.
I dagens program presenterar författarna själva sina romaner. Uppläsare: Angela Kovacs och Helge Skoog.

Lyssnarjuryn
P1 tisdag 9 mars kl 14.03, repris kl 18.15
Lyssnarjuryns medlemmar - vilka är de och varför läser de?
Det är en lyssnarjury som fäller avgörandet i Sveriges Radios Romanpris efter noggranna diskussioner.
Varje år väljs en ny jury bland de många hundra anmälningar som strömmar in. Katarina Wikars har träffat medlemmarna i årets Lyssnarjury och fått dem att berätta om sig själva och sina läsvanor.

Juryn diskuterar
P1 onsdag 10 mars kl. 14.03, repris 18.15
Romanprisveckan fortsätter i Kulturradion. I dag diskuterar årets lyssnarjury de sju nominerade romanerna: ”En simtur i sundet” av Sigrid Combüchen, ”Öde” av Christine Falkenland, ”Mylingen i Kov” av Magnus Hedlund, ”Sjön utan namn” av Kjell Johansson, ”Imago” av Eva-Marie Liffner, ”Ett ögonblicks verk” av Anders Paulrud och ”Ravensbrück” av Steve Sem-Sandberg. Programmet bjuder på ett samtal med insiktsfulla och oväntade synpunkter på böckerna. Till slut utses tre finalister. 

Finaldiskussion
P1 torsdag 11 mars kl 14.03, repris kl 18.15
Tre finalister utsågs i går av Sveriges Radios Lyssnarjury. I dagens Kulturradio ställer juryn dessa tre romaner mot varandra – granskar och väger dem. Vem ska få Romanpriset? Här förbereds det beslut som avslöjas i morgondagens Kulturnytt kl. 13.05.

Vem får priset?
P1 fredag 12 mars kl 13.05, repris kl 18.15 och 14/3 kl 16.03
I Kulturnytts direktsändning kl. 13.05 från studio 4 i Radiohuset i Stockholm offentliggör programdirektören Kerstin Brunnberg vem som i år tilldelas Sveriges Radios Romanpris och överlämnar priset i närvaro av bl.a. den lyssnarjury som diskuterat och valt ut den vinnande boken.
En längre intervju med pristagaren sänds i Kulturradion kl. 18.15 med repris söndag kl. 16.03.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".