Joseph Knevel

Joseph Knevel

Är 29 år och bor i Piteå

Radioproduktionsstudenten som helst läser under tysta lugna nätter.

Vad är det viktigaste i en roman för dig?

- Att det finns något som gör mig delaktig och att den skapar bilder.

Familj: Föräldrar, storasyster & lillebror.

Framträdande karaktärsdrag: Lugn och målmedveten, samtidigt som jag är otålmodig och vill ha snabba förändringar för att inte få myror i benen.

Några författare jag gillar att läsa: Eric Emmanuel Schmitt har skrivit ett par fantastiska små böcker. Kanske tycker jag om hans sätt att skriva för att det är enkelt och avskalat med karaktärer som både är råa och hjärtliga. Mark Twain kanske var mest framträdande när jag var ung, men hans äventyrliga historier lever kvar i minnet.

Den här boken förändrade mig: Astrid Lindgrens ”Rasmus på luffen” fick mig som liten att vilja resa på mig och luffa runt. Gå med halmstrå i munnen och verka avspänd. Nu blev det inte speciellt mycket luffande i Astrid Lindgrens stil, men jag luffade i lite modernare stil.

Här läser jag helst: I en skön fåtölj och gärna tysta lugna nätter.

Så hittar jag de böcker jag läser: Tycker mycket om att gå i bokaffärer och antikvariat. Men jag kanske har fått fatt på de bästa böckerna jag läst via vänner och familj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".